• Wellness Slovenia

Ženski večer ob biljardu

Štiri prijateljice se redno dobivamo. Srečanja izjemno zanimiva, kar se tiče pogovorov, ne pa tudi raznolika glede lokacij ali aktivnosti ob tem, sem prišla na idejo, da enega od srečanj organiziram malo drugače.

Z mojim si rada privoščiva kozarec piva, jaz predvsem kakšno dobro IPA, on prisega na belgijce. Zato sva neki dan pristala v Biljardnici Direkt na Viču v Ljubljani, ker sva dobila informacijo, da je tam izbira piv res odlična.

Nisem obiskovalec biljardnic, nasprotno, biljard mize sem se dotaknila le kot mali otrok, ko smo vsako leto počitnikovali na Bledu, v stari vili, ki je imela poleg škripajočih lesenih stopnic, tudi staro zaprašeno mizo za biljard. Na rob sem risala srčke in rožice.

Biljard mi je, nekje v nekem predalu spominov, ostal kot izjemno privlačna igra. Predvsem pogled na igralce in zvok krogel, ki se odbijajo se mi zdita prijetna. Nimaš vtisa športa v prepoteni trenirki in nevarnosti, da si pretrgaš križne vezi v kolenu. Super! V nekem drugem spominu mi je ostala scena iz filma, ko je biljardna miza prizorišče strastne združitve para, hudo. Zatem scena iz reklame, ko moški, »model 007«, odloži na biljard mizo kozarec ledeno mrzle prozorne šumeče pijače z ledom in se ob približanju kadra v kapljicah na kozarcu odseva barva biljard krogel. Verjetno bi se pravi igralci biljarda ob tej zlorabi zgrozili ali vsaj namrdnili, vendar imajo na naše spomine in predstave mediji močan vpliv.

Prvi stik s prostorom Biljardnice Direkt mi je torej prebudil čustva in spomine. In ker je s simpatijami že tako, da jih želimo še videti, je bila ideja, da to simpatijo delim s svojimi zaupnicami logična posledica. Tisti hip nisem imela pojma kaj o biljardu sploh vejo, zato je bil inštruktor in čista osnova vsaj z mojega vidika nujna. In tako smo v Biljardnici dogovorili termin, inštruktorja in catering.

Po nekaj zapletih in preobratih (ki so sicer stalnica naših srečanj) se nam je končno uspelo dobiti na terasi Biljardnice Direkt ob bolj ali manj dogovorjeni uri, vsaka ob kozarcu svoje pijače. Osebje je brez težav dogovorjen urnik in program sproti prilagajalo novonastalim okoliščinam. Ker smo se srečale takoj po službi, dandanes pa se delo pozno zaključi, je za takšno srečanje neobhodno, da se najprej nekaj prigrizne. Pizze so nam postregli v notranjosti, kjer se je pred nami že odpiral pogled na izziv večera. prostor se je polnil, prazna je ostala le naša rezervirana miza. Vendar samo do trenutka, ko je pristopil inštruktor…

Kako je potekalo vse skupaj zatem, naj ostane izziv. Me smo se imele odlično. Vsekakor bomo večer ponovile, tokrat v razširjeni družbi. Biljard je igra ob kateri razmišljaš in se razgibaš hkrati. Če ga ne vzameš preveč resno, je odlična priložnost za druženje, pogovor, skratka vse, kar večer s prijatelji potrebuje. Po tem večeru sicer ne igramo kot profesionalke, poznamo pa nekaj osnov in lahko igramo v nezahtevni družbi, ter se ob tem zabavamo.

Punce, torej zakaj bi morala naša srečanja vedno biti v gostilni za obloženo mizo? Življenje ponuja toliko izzivov, ki jih še moramo izkusiti.

Gibanje, sprostitev, smeh in dobro razpoloženje, menda je ravno to wellness.Osebju Biljardnice Direkt se iskreno zahvaljujem za organizacijo odličnega in zabavnega večera. Našemu inštruktorju najlepša hvala za potrpljenje z nami, lepo je srečati ljudi, ki delo opravljajo s srcem. Pizze so bile boljše kot v večini pizzerij, biskvit za posladek sem odnesla domov in ga skoraj sama pojedla, tako, da že iščem način za shujšat kakšno kilo.

7 views0 comments